Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Закон чи Благодать. Віра чи діла

Олег Савчак

Бо не слухачі Закону справедливі перед Богом, але виконавці Закону виправдані будуть.
(До Римлян 2:13)

І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас… Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!
(Від Матвія 7:23

Часто люди думають, що їхня віра, те як гарно вони говорять, як багато моляться, чи те, що через них проявляються якісь чудеса, дари, пророцтва те, що вони виганяють демонів затьмарить Божу правду, що це засліпить Господа і настільки Його захопить, що Він на все закриє очі і прийме нас в Своє Царство, в Свою Славу.

Але в кінцевому результаті діла будуть свідчити за нас, або проти нас.

Що ж таке закон? - Певні норми, правила чи постанови, які дають нам певні свободи, права, безпеку, захист, або обмеження чи заборони. Закони можуть видавати ті, хто має на це владу, ті хто поставлені для цього Богом, чи людьми. Сам по собі, закон, є для того, щоб бути людині на благо, але при цьому він повністю залежить від того хто його видав і хто слідкує за його виконанням.

Що таке закон Божий? - 10 заповідей (стисла версія), все п'ятикнижжя Мойсея, ввесь старий завіт. Закон Божий з рабів, які нічого не мали крім мови і передань Авраама, за короткий час, зробив успішне, сильне громадянське суспільство, народ, який мав свою землю, закон, моральність, етикет, культуру, традиції, державність і який поважали та боялися всі навколишні народи.

Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м'яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати.
(Від Матвія 23:23)

 Що ж в законі найважливіше, згідно слів Ісуса Христа?

Суд, милосердя, віра - невідємні і найважливіші складові здорового закону.

В чому недосконалість будь-якого закону?

Тому, будь-який закон, навіть самий добрий, повністю залежить від того, хто за ним стоїть. За законом має стояти Бог, Дух Святий - той хто вдихає в нього життя, хто робить його справедливим. Інакше, закон перетворюється в страшний інструмент.

Ісус не відмінив закон, але вдихнув в нього життя. Він хоче, щоб закон не був просто написаним на кам'яних скрижалях, але щоб він жив у нас і через нас.

Не існує свободи без рамок. Свобода без рамок веде до загибелі. Є дві крайності: тотальне рабство і тотальна свобода - безнаказаність, розпуста.

Найкращий закон, але без особистих відносин з Богом, всерівно приведе до руйнації.

Бог хоче, щоб ми були мудрими, щоб ми мали баланс, щоб перш за все кожен з нас особисто знав Його, водився Духом Святим, щоб кожен з нас знав, що віра є жива і практична, що ми живемо по благодаті, що ми не просто виконуємо букву, але Бог хоче вести нас до Своєї волі, Він має на нас план і тому ми повинні вчитись слухати Його і довіряти Йому.

Благодать - спасає нас без діл, без виконання закону.

Бог не хоче повернути нас в старий завіт, щоб ми знову жили під законом, але Він хоче, щоб закон жив в нашому серці, щоб в розумі нашому були зовсім інші думки. Він хоче, щоб ми чинили Його волю не з під палки, як раби, але з власної волі, як діти.

Проповідь в відео-форматі

ddd