Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Божа зброя

Андрій Тукало

Цей світ, в якому ми живемо зараз, брязкає зброєю − в кого сильніша, в кого сучасніша вона, той виявляється й правий. В кого більше вояків, в кого краща амуніція, чиї воїни краще захищені, чия держава більше грошей виділяє на армію, той, виявляється, сильніший і може диктувати умови іншим державам, які трошки менше захищені, менше озброєні. І зараз, ми можемо спостерігати, що війни в цьому світі не припиняються. Якісь зверх наддержави завжди приймають в них участь, випробовуючи свою нову зброю, нову амуніцію, нові ракети, кораблі і т.д.

Дивлячись на римську армію, наскільки вона була озброєна і захищена, ми можемо побачити, що римські воїни не були просто хлопцями з рогатками. Це були здоровенні, мужні чоловіки, які носили на собі 30,5 кг амуніції. Римські воїни були дуже добре тренованими. Римська імперія проіснувала найдовше. Вона була найбільш озброєна, в них була сучасна амуніція і зброя, армія добре фінансувалась.

«Нарешті, мої брати, зміцняйтеся Господом та могутністю сили Його! Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби. Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати. Отже, стійте, підперезавши стегна свої правдою, і зодягнувшись у броню праведности, і взувши ноги в готовість Євангелії миру. А найбільш над усе візьміть щита віри, яким зможете погасити всі огненні стріли лукавого. Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже. Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом, а для того пильнуйте з повною витривалістю та молитвою за всіх святих, і за мене, щоб дане було мені слово відкрити уста свої, і зо сміливістю провіщати таємницю Євангелії, для якої посол я в кайданах, щоб сміливо про неї звіщати, як належить мені» (Ефесян 6:10-20). Біблія каже, щоб ми зодягнулись в повну Божу зброю. Якщо ми не будемо підперезані і одіті в повну Божу зброю, то ворог зможе дуже швидко збити нас з ніг. Ця боротьба в нашому житті відбувається постійно. Тому, ми постійно маємо бути зодягненими в повну Божу зброю, щоб бути готовими, коли прийде випробування в наше життя мати щит віри, яким ми будемо розбивати стріли лукавого. Неможливо без зброї бути в бою, бо ми не зможемо воювати. Наша зброя – це Слово Боже. Ісус, коли був у пустелі, Він воював із дияволом мечем – Словом Божим.

Йде постійна боротьба за людські  душі. Диявол постійно хоче когось вкрасти. Ми в Церкві є армією Божою, Христовою, яка має бути захищена. Якщо ми не будемо захищені, не будемо зодягнені в повну Божу зброю, то нас легко буде розбити.

«Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця. І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт!» (Євреїв 4:12-13). Тут говориться про меч— Боже Слово. Слово Боже гостріше від всякої зброї. Чи бажаємо ми взяти цей меч віри, вдітись у всю амуніцію Божу? Чи, можливо, нам легше жити, йдучи з кимось чи з чимось на компроміси, трішки тут, а трішки десь там? Так  ніколи не можна воювати. Потрібно зодягнутись в повну Божу зброю і служити одному Пану, нашому Господу Спасителю Ісусу Христу.

«Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні, хай з любов'ю все робиться в вас!» (1 Коринтян 16:13-14). Біблія пише, щоб ми були мужніми, міцними, навіть, коли це важко, коли кажуть, що це нереально, все одно треба стояти в вірі і пильнувати , бо без віри догодити Богові неможливо. Наш щит є легкий – це віра в те, що Господь вже зробив для нас, нам просто треба вірити, взяти меча – Слово Боже, шолом спасіння і протистояти цим ворогу. Солдат – це той, який воює, який несе Слово Боже, розказує про Христа. А як часто ми несемо Слово Боже іншим людям?

«Ніч минула, а день наблизився, тож відкиньмо вчинки темряви й зодягнімось у зброю світла. Як удень, поступаймо доброчесно, не в гульні та п'янстві, не в перелюбі та розпусті, не в сварні та заздрощах, але зодягніться Господом Ісусом Христом, а догодження тілу не обертайте на пожадливість!» (Римлян 13:12-14). Ми повинні зодягнутись у зброю світла, тобто нести добро, нести Євангелію, робити щось добре комусь, молитись за когось, допомагати комусь. Але чи бажаємо ми цього? Бог щось робить в нашому житті, наповняє нас, як глечики, але яка наша реакція?Чи є ми зодягненими, готовими?

У Слові Божому написано, що де б ми не були, в терпінні, в бідах, чи в тіснота, в тюрмі, в розрухах, на війні, в недосипаннях, якщо Бог кличе нас щось робити, потрібно йти і робити це, а Бог дасть сил нам для цього (2 Коринтян 6:3-7). Ми, як армія Христа, повинні бути готові робити всяку Божу справу, коли Він нас покличе.

Йде постійна боротьба за людські душі… Яка наша участь у цьому? Чи ми будемо брати пости, молитись, чи ми будемо славити Господа? Коли ми починаємо використовувати все, що нам дав Господь, наше життя почне дуже сильно мінятись.

Господь береже всі наші входи і виходи, куди б ми не йшли, що б ми не робили , як би ми не жили, якщо ми зодягнені в Божу зброю, якщо ми робимо те, що Бог нам каже, буде нам всюди захист (Псалом 91).

Є початок і є кінець… Десь ми починаємо і десь закінчуємо… Бог знає все наше життя від початку до кінця, Він бачить, як ми йдемо по життю. Нічого не може бути прекраснішого, як в кінці життя увійти в зал до Господа і зустрітись там із Ним!

ddd