Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Ревність за Господом!

Олег Савчак

Наш Бог є Бог ревнитель, це означає, що Він дуже твердо і рішуче йде до Своєї цілі, Він пильнує над Своїм Словом, Він не людина, щоб передумати. Бог хоче, щоб ми теж навчилися в Нього ревності.

Ревність – це горливість, це сильне бажання чогось досягнути, це коли ми відстоюємо свою позицію.

Дуже важливо, щоб наша ревність зішлась з Божою ревністю. Наприклад, апостол Павло був ревний, але до того, як він пізнав Ісуса, він йшов проти Христа.

Сьогодні наша ціль – навчитись ревності, відкинути всяку лінь, двоякість, пасивність, фальш.

Матв. 5:6 «Блаженні голодні та спрагненні правди, бо вони нагодовані будуть

Нагодування – це відповідь на молитви, це отримання обітниць, це введення в те, що Бог для нас приготував.

Звідки брати ревність за Богом? Основне джерело – це усвідомлення того, що Бог зробив для нас. Зовнішні стимули (гарні проповіді, музика, конференція) дуже швидко себе вичерпують. Наша відповідальність повертатися до основи – до Його жертви! Ми повинні кожен день самі знаходити причини, щоб  дякувати Богу.

Числа 25:11-13 «І промовив Господь до Мойсея, говорячи: Пінхас, син Елеазара, сина священика Аарона, відвернув Мою лють від Ізраїлевих синів, коли він запалився горливістю Моєю серед них. І Я не вигубив Ізраїлевих синів у Своїй горливості. Тому скажи: ось Я даю йому свого заповіта: мир. І буде йому та насінню його по нім заповіт вічного священства за те, що він запалився для Бога свого, і очистив Ізраїлевих синів.» Це історія, як ревність за Богом, зупинила гріх.

Ів.2:17 «Тоді учні Його згадали, що написано: Ревність до дому Твого з'їдає Мене!» - це історія про очищення храму.

Як. 4:5 «Чи ви думаєте, що даремно Писання говорить: Жадає аж до заздрости дух, що в нас пробуває?». Дух Божий жадає виконання Його волі в нашому житті аж до ревності. Міра нашої горливості за Господом – це міра нашої наповненості Ним. Якщо Дух Божий є в нас – то Він викликає в нас ревність. Неможливо бути ревними за Господом – якщо ми наповнені чимось іншим.

Це наша відповідальність - відділити час для Господа., а тоді Дух Божий наповняє нас і  ми стаємо ревними за Ним.

Ми маємо приходити в церкву вже готовими, вже наповними, а не «прибитими» суєтою, світом і різним «сміттям».

Об’яв. 3:20 «Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною». Це Бог говорить до віруючих людей, які втратили ревність, які стали самодостатніми. Люди, які близькі до Бога швидкі на покаяння.

Дії 12:5 «Отож, у в'язниці Петра стерегли, а Церква ревно молилася Богові за нього.» Якщо в молитві немає віри і ревності – така молитва залишиться без відповіді. Твоя ревність підсилює твою молитву. Молитва – це вираження твого бажання перед Богом.

Як 5:16 «Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного

1Петра 1:25 «Послухом правді очистьте душі свої через Духа на нелицемірну братерську любов, і ревно від щирого серця любіть один одного»

Римл. 12:11 «У ревностіне лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві» - нам потрібно боротися з лінню,  подолати її допоможе відкриття того, Хто для нас є Ісус Христос. 

ddd