Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Невидима сторона Бога

Олег Савчак

Фактично, Бог невидимий. Він є Дух. Це, як невидима сторона місяця. Невидима сторона, яку не видно, але можна якимось чином туди заглянути.

Бог є Дух. Виявляється, що невидимий Бог має цю видиму сторону.

«Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання…» (Римлян 1:20).

Людина, яка роздумує про творіння Боже, бачить видиму сторону Бога. Невидимий Господь, Його сила і Божество роздумами про творіння (як створений світ, людина…)  стає видимим. Людина, роздумуючи про Нього, починає шукати Його, приходить до Нього. Немає виправдання людині, яка не роздумує. Це підштовхує дальше шукати Бога, проповідувати Євангелію, щоб люди побачили невидимого Бога і могли спастись.

Як ми можемо заглянути у невидиму сторону Бога? Для цього нам потрібне:

1. Відкриття. Бог, часто не реагує на те, про що ми молимось, Він не відповідає, просто тому, що хоче дати нам щось, що потрібніше згідно Його волі. Ми зрікаємось своїх амбіцій і довіряємо Господу.

Приклад Йосипа

Невидима сторона через відкриття стає видимою для тих людей, які хочуть цього. Ми повинні молитись про це.

2. Віра і терпеливість.

«Щоб ви не розлінились, але переймали від тих, хто обітниці успадковує вірою та терпеливістю» (Євреїв 6:12).

Віра і терпеливість – необхідні складові для того, щоб побачити видиму сторону Бога.

Це довіряти і чекати, а не розуміти і пояснювати. Ми не повинні «гратись в експертів». Багато сьогодні розчарованих людей, які «грались в експертів».

Ця невидима сторона Бога працює, живе, діє, навіть, якщо ми її не бачимо. Це витягує з нас певну віру, довіру Богу. Невидима сторона  Бога постійно в процесі, в роботі, просто ми не бачимо. Постійно відбувається щось невидиме.

Приклад Авраама

Якщо сьогодні ми щось не бачимо, це не час, щоб здатись, жалітись, нарікати. Бог з невидимого світу творить щось, що рано чи пізно проявиться.

3. Все пов'язане

«Усі вони повмирали за вірою, не одержавши обітниць, але здалека бачили їх, і повітали, і вірували в них, та визнавали, що вони на землі чужинці й приходьки…  всі вони, одержавши засвідчення вірою, обітниці не прийняли, бо Бог передбачив щось краще про нас, що вони не без нас досконалість одержали» (Євреїв 11:13; 39-40). Два рази написано, що вони не одержали обітниць. Часто, ми думаємо, що, якщо ми за щось молимось і не побачили цього, значить це не здійснилось. Але Бог поєднує минуле, теперішнє і майбутнє. Якщо ти про щось молишся і ти ще не бачиш чогось, не здавайся! Твоя віра буде мати результат! Навіть, якщо ти не побачиш, хтось інший побачить. Як ти будеш реагувати?

Бог не може нам, сьогодні, багато чого пояснити. Невидима сторона Бога чекає свого часу. Повинна відбутись ще якась черга подій, якихось обставин і ситуацій. Це є шлях.

Чому люди живуть в розчаруванні?  Вони живуть в безнадії. Ця безнадія поглиблюється, росте, людина впадає в депресію. Промінь найменшої надії може все поміняти.

«Тіштесь надією, утиски терпіть, перебувайте в молитві» (Римлян 12:12). Ми тішимось наперед тим, що ще не звершилось. Надія – це є промінь. В невидимій стороні щось відбувається, де Бог щось готує для нас.

«Через те ми відваги не тратимо, бо хоч нищиться зовнішній наш чоловік, зате день-у-день відновляється внутрішній. Бо теперішнє легке наше горе достачає для нас у безмірнім багатстві славу вічної ваги, коли ми не дивимось на видиме, а на невидиме. Бо видиме дочасне, невидиме ж вічне!» (2 Коринтян 4:16-18).

Проповідь в відео-форматі

ddd