Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Що тебе спонукає?

Олег Савчак

«Але змій був хитріший над усю польову звірину, яку Господь Бог учинив. І сказав він до жінки: «Чи Бог наказав: Не їжте з усякого дерева раю?» І відповіла жінка змієві: «З плодів дерева раю ми можемо їсти, але з плодів дерева, що в середині раю, Бог сказав: Не їжте із нього, і не доторкайтесь до нього, щоб вам не померти». І сказав змій до жінки: «Умерти не вмрете! Бо відає Бог, що дня того, коли будете з нього ви їсти, ваші очі розкриються, і станете ви, немов Боги, знаючи добро й зло» (Буття 3:1-5).

Ворог ще з Едемського Саду був хитріший. Він заперечує те, що сказав Бог. Ціль сатани – вкрасти, вбити, погубити, відвести людину від Бога. Людина послухала сатану.

Чому ми, сьогодні, впадаємо в ті, чи інші крайнощі? Чому люди частіше додумують погане ніж добре?

Як ти мислиш? Що ти очікуєш? Це питання, які кожен з нас повинен собі задавати. Ми повинні блокувати в своєму розумі це додумування негативної інформації.

«А коли хто навчає інакше, і не приступає до здорових слів Господа нашого Ісуса Христа та до науки, що вона за правдивою вірою, той згордів, нічого не знає, але захворів на суперечки й змагання, що від них повстають заздрість, сварки, богозневаги, лукаві здогади, постійні сварні між людьми зіпсутого розуму й позбавлених правди, які думають, ніби благочестя то зиск. Цурайся таких» (1 Тимофію 6:3-5).

1) не приступають до здорових слів Господа і науки, що за правдивою вірою… Якщо ми додумуємо щось негативне, це запускає процес «бродіння» в нашому серці.

2) той згордів і нічого не знає… Гордість – бич теперішнього часу. Насправді, коли людина думає, що все знає, то, часто, така людина нічого не робить. Людина згорділа – нічого не знає, вона на відстані, вона не в темі, але думає, що експерт. Тому, не додумуй, а краще будь в темі, тоді, ти будеш знати. Май серце, яке жертвує, додає, служить, а не просто цікавиться.

3) захворів на суперечки і змагання, що від них…

4) заздрість, сварки, богозневаги, лукаві здогади, постійні сварки, зіпсутий розум, позбавлені правди… Перевір своє серце – що тебе спонукає?

«Лагідне серце життя то для тіла, а заздрість гнилизна костей» (Приповісті 14:30).

Йосип, Даниїл були зраджені через заздрість.

Заздрість зсередини руйнує людину, вона розкладає її серце і душу.

Ірод повбивав немовлят через лукаві здогади.

Що таке плітки? Це негативна, додумана, перекручена інформація. Не будь джерелом і переносником цього.

Періодичні зміни в лідерстві, в служіннях відбуваються, і вони будуть відбуватись. Часто, ми звикаємо до чого старого, і це починає нас лякати. Ми повинні мислити ширше, що, якщо Бог щось міняє, то це не є неправильно. Ми довіряємо Богу.

1 Коринтян 13:4-8 – нас має мотивувати любов і довіра. Це головні мотиватори.

а) Любов довготерпить, любов милосердствує – коли тебе спонукає не заздрість, не лукаві спогади, тоді, ти готовий багато прощати і чекати.

б) не заздрить, любов не величається, не надимається. Якщо ми заздримо значить ми недосконалі в любові. Нам потрібно навчитись по-справжньому щиро радіти за інших, хто має більші успіхи в чомусь за нас.

в) не поводиться нечемно, не шукає тільки свого – не будує свого царства. Ми всі працюємо для спільного, для Бога.

г) не рветься до гніву – не мстить і не старається доказувати щось.

д) не думає лихого – не додумує неправдиву інформацію.

е) не радіє з неправди, але тішиться правдою – не тішиться, як хтось падає, помиляється, підсвідомо не чекає цього…

«Не тішся, як ворог твій падає, а коли він спіткнеться, хай серце твоє не радіє…» (Приповісті 24:17).

Перевіряй, що тебе мотивує, спонукає регулярно. Просто розбирайся з собою.

є) усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Вірить, довіряє, надіється, терпить – довіряй людям (в сім'ї, в церкві).

Ніколи любов не перестає!

Проповідь в відео-форматі

ddd