Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Будуй!

Віктор Франчук

Завжди в нашому житті, коли ми будемо шукати Бога, будуть такі моменти, коли ми можемо досягати успіху і коли нам навіть захочеться трошки десь зупинитись і відпочити. І тоді, приходить Святий Дух і каже: «Продовжуй будувати! Продовжуй робити ту справу до якої Я тебе покликав!» Можливо, для когось це буде звучати сьогодні, як «Починай будувати!», а для когось «Продовжуй будувати!» І це цілий процес в який Бог нас помістив. Він помістив нас в процес збудування нашої особистої віри, також, щоб ми збудовували наше життя, служіння, і щоб ми постійно перебували цьому процесі.

«А ви, улюблені, будуйте себе найсвятішою вашою вірою, моліться Духом Святим, бережіть себе самих у Божій любові, і чекайте милости Господа нашого Ісуса Христа для вічного життя» (Юда 1:20-21). Бог побуджує нас, щоб ми збудовували себе, свій дух, щоб ми продовжували в цьому рухатись.

Що побудило Юду про це писати?

«Улюблені, всяке дбання чинивши писати до вас про наше спільне спасіння, я признав за потрібне писати до вас, благаючи боротись за віру, раз дану святим. Бо крадькома повходили деякі люди, на цей осуд віддавна призначені, безбожні, що благодать нашого Бога обертають у розпусту, і відкидаються єдиного Владики і Господа нашого Ісуса Христа» (Юда 1:3-4).

Люди можуть дуже багато говорити про Божу любов, про Боже прощення і про Боже милосердя, але вони ніколи  не говорять про святість Божу. Писання говорить, що без святості ми не можемо побачити Бога. Наша віра повинна бути святою. Ми бачимо, що сьогодні відбувається в світі, наскільки гріх піднімається. Писання говорить, що приходять такі часи, коли темрява буде покривати цілі народи, але, якщо народ Божий буде будувати свою віру в чистоті і в святості, то в пророках написано, що над тобою засяє Господь. І це так важливо.

Коли ми говоримо про будівництво, надзвичайно важливо концентруватись над цим, тому що це процес з якого Бог не хоче, щоб ми виходили, щоб ми завжди перебували в Слові.

«Уважай на самого себе та на науку, тримайся цього. Бо чинячи так, ти спасеш і самого себе, і тих, хто тебе слухає!» (1 Тимофію 4:16). Апостол Павло наставляє свого духовного сина, який дійсно був великим служителем в кінцевому результаті. І він постійно йому нагадував, щоб він удалявся від всяких неправильних речей, щоб він завжди пильнував своє серце, що відбувається всередині в ньому. Він говорить постійно перебувати в Слові, в молитві, входити в Божу присутність, наповнятися Святим Духом, тому що, таким чином, себе збережеш і себе спасеш, і зможеш ще іншим допомогти. На нас є завжди відповідальність в тому, щоб служити іншим людям, яких Бог буде приводити в наші Церкви, щоб допомогти їм в їхньому становленні в Бозі, в Ісусі Христі. На нас завжди є відповідальність бути прикладом віри для них, щоб вони бачили віру. Віра приходить від слухання Слова Божого, але також віра передається від інших людей, якщо люди бачать плоди твої віри, плоди твого служіння.

Бог дав нам Слово,щоб в першу чергу ми читали Слово для себе, тому що тоді, Слово Боже увійде в наше серце, змінить нас, народить віру і, рано чи пізно, ця віра буде проявлятись в житті.

Люди нуждаються в тому, щоб бачити людей віри. Бог хоче, щоб в Його народі піднімались люди, які мають велику віру. Віра – це те, що єднає нас з Богом. Без віри ми не можемо Богу догодити. Віра приходить від слухання Божого Слова. Ваше життя залежить від того, як ви вірите. Ваше служіння і все, чим ви займаєтесь залежить від того, як ви вірите, тому що Бог доказав Свою любов до нас тим, що віддав Свого Сина, як Він не дасть всього решта?

Для того, щоб тобі бути успішним в житті, тобі потрібна віра. Для того, щоб мати віру, тобі потрібне Слово Боже.

Деколи, ми неправильно слухаємо Бога. Багато речей пролітає повз. Бог говорить для того, щоб допомогти кожному з нас. Коли Бог хоче щось нам сказати, Він хоче звернути на це нашу увагу, бо саме там є ключ до того, що Бог хоче зробити.

Бог призиває нас продовжувати будувати свою віру, не зупинятись. Часто, ми шукаємо людей, які мають віру, людей, які б за нас помолились, але так не повинно бути завжди, бо ми маємо того ж самого Духа, що й той служитель.

Хочеш більше Бога – наблизься до Нього. Бог це безодня, це Вічність. Це Той, Якого неможливо досягнути. Коли ми єднаємось з Ним, ми стаємо одним цілим з Його Духом, і ми можемо пізнавати Його волю. І це уділ для всіх віруючих людей. Це те, що належить нам сьогодні – пізнавати Бога так, як Він може пізнати нас.

Коли десь в нашому християнському житті ми досягаємо якогось успіху, або набуваємо багато нових знань, це може створити ілюзію, що ми рухаємось за Богом в той час, коли ми стоїмо на місці.

Дуже важливо, коли нам захочеться зупинитись, коли ми відчуваємо, що ми змучились, розуміти, що Бог ніколи не зупиняється говорити в наше життя.

Для того щоб зростати в вірі потрібно молитись Духом Святим. Якщо ти будеш багато молитись Духом Святим, ти почнеш чути, що тобі говорить Бог. Коли ти молишся Духом Святим, ти можеш побачити видіння, тобі можуть приснитись пророчі сни, ти починаєш розуміти до якої справи Бог тебе кличе, ти починаєш відчувати в своєму серці своє покликання.

Коли людина знаходиться в Божій любові, вона найбільш захищена.

Кожен по своєму може служити Богу, але кожен з нас завжди має повертатись до першої любові. Коли ми втрачаємо першу любов, це визнається чуть, як не гріх.

Будуть такі часи, коли Богу будуть потрібні такі люди, які будуть в центрі, люди віри, які мають глибокі стосунки з Богом, які підбадьорюють людей, які знають кому вони служать, знають Бога Якому вони служать.

«Я за благодаттю Божою, що дана мені, як мудрий будівничий, основу поклав, а інший будує на ній; але нехай кожен пильнує, як він будує на ній! Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос. А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи, то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є. І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить; коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь» (1 Коринтян 3:10-16). Апостол Павло старався проповідувати про Ісуса там, де ще ніхто не чув. Люди, які каялись і він бачив, що там починається пробудження, він їх відділяв і починав вчити. Він був учителем. Якийсь час він їх пастирував, до тих пір поки не підніметься пастор. Він був і євангелистом, і пророком, і апостолом, який відкривав і утверджував церкви. І він говорить до церкви, кажучи, що він будівничий, щоб закласти основу, хто такий Бог, щоб навчити, як правильно молитись, що таке спасіння, покаяння, як стояти в вірі, як молитись духом, як поститись, що таке Церква, сім'я, як розпоряджатися фінансами… Він просто закладав основи, але будувати треба було людям. І тому, кожен з нас має те, що збудував. Ми маємо бути пильні в тому, як ми будуємо і з чого ми будуємо. Тому що всяка справа буде випробувана. Бог вчить нас, і потім, Він дивиться, що ми з тим робимо. Потім, це вже наша міра відповідальності. Він хоче, щоб те, що ми почали будувати, щоб ми продовжували будувати це на Божому Слові і з Божих принципів.

Якщо ми не будемо виконувати Слово Боже, в нас нічого не получиться. Бог ніколи не будує з неправильного матеріалу. І Він ніколи не приймає участі в цьому. Він будує тільки на Своєму Слові.

«І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовний, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа» (1 Петра 2:5).

Як Церква будується?

«І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового, аж поки ми всі не досягнемо з'єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти, щоб більш не були ми малолітками, що хитаються й захоплюються від усякого вітру науки за людською оманою та за лукавством до хитрого блуду, щоб були ми правдомовні в любові, і в усьому зростали в Нього, а Він Голова, Христос. А з Нього все тіло, складене й зв'язане всяким допомічним суглобом, у міру чинности кожного окремого члена, чинить зріст тіла на будування самого себе любов'ю» (Ефесян 4:11-16).

Бог очікує, що кожен буде приймати активну участь в розбудові місцевої Церкви.

Будуй свою віру! Будуй себе, свій дух і душу свою обновляй в Слові Божому! Повертайся завжди до першої любові, щоб любити Бога завжди! Будуй на правильній основі і з правильного матеріалу, і вкладай себе тим, чим можеш в будівництво місцевої церкви! І Бог буде прославлений!

Проповідь в відео-форматі

ddd