Любов і Зцілення

Євангельська Церква

Кожен має вибір

Андрій Тукало

Кожен з нас має вибір. Бог дав кожному право вибирати. Він не примушує нас робити те, що ми не хочемо. Він дає нам право вибирати йти в церкву, чи ні, йти на домашню групу, чи ні, служити десь, чи ні, йти на роботу, чи ні… Бог дав нам право вибору. Він створив нас по Своєму образу і подобі, і дає нам право вибирати. Він Добрий Бог. Є моменти, які ми не можемо обирати ‒ ми не обираємо собі ім'я, ми не визначаємо собі скільки нам жити на цій землі. І це доказує те, що є Хтось вище, Хто визначає скільки на жити, коли нам народитись, дати нам життя, зцілення, звільнення. Є Той, Який контролює це все.

Є багато виборів в нашому житті. І ми робимо ці вибори ‒ правильні вони, чи ні.

Бог теж Свого часу зробив важкий вибір ‒ це, коли Він віддав Сина Свого на важкі страждання, щоб кожен з нас не помер, але жив.

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне» (Івана 3:16).

Ми маємо вибір завжди. Адам і Єва теж зробили колись свій вибір, коли їх спокусив змій (брати цей плід, чи не брати). Вони зробили цей неправильний вибір за який потім були наслідки теж.

«Ніхто двом панам служити не може, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні» (Матвія 6:24). Нам теж потрібно вибирати, кому ми сьогодні будемо служити, кого ми будемо поважати, любити, а кому ми скажемо: «Ні!» Не можна і тут бути і там. Треба в житті вибирати.

Івана 3:14-22

Ми кожен день маємо вибір ‒ служити Богу, чи ні, йти за Богом, чи ні. Це вибір кожен день.

Марка 10:46-52

Вартимей зробив свій вибір. Він повірив.

«А тепер бійтеся Господа й служіть Йому в невинності та в правді, і повідкидайте богів, яким служили ваші батьки на тому боці Річки та в Єгипті, та й служіть Господеві. А якщо зле в очах ваших служити Господеві, виберіть собі сьогодні, кому будете служити, чи богам, що по тому боці Річки, та чи богам аморейським, що ви сидите в їхньому краї. А я та дім мій будемо служити Господеві» (Ісуса Навина 24:14-17).

Сьогодні, в кожного з нас також є вибір ‒ чи служити іншим Богам, чи служити нашому Богу. Божків, мамон є багато. Це може бути що завгодно (робота, гроші, інтернет, гріх різного виду). Ми маємо прийняти рішення служити нашому Господу, що б там не було, як би не було важко, складно, але кожен день служити Богу. Цей вибір кожного дня стоїть перед нами, нашими рідними.

Ми всі маємо вибір. І ми маємо робити правильний вибір в нашому житті. Не завжди легко його зробити. Є важкі рішення, але ми мусимо їх приймати і йти за Христом, щоб ми і наш дім служили Господу.

«Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися» (Дії 17:30). Бог сьогодні всім повеліває каятись. Це рішення потрібно приймати. Ми повинні прийняти правильне рішення і слідувати за ним. Передивитись своє життя, які ми рішення приймаємо кожен день. Хто вибере Христа, той буде мати життя вічне. Христос дає життя, свободу, звільнення, достаток, зцілення… Бог повеліває покаятись і слідувати за Ним, і це правильний вибір!

Проповідь в відео-форматі

ddd